lørdag den 9. november 2013

1938/39

De årsberetninger jeg havde fra Odense havn,var som tidligere nævnt meget sparsomme med oplysninger i de første år af "Sct.Knuds" virke i havnen,men herfra denne periode og frem er der langt flere informationer samt foto.

Det af Bugserdamperen udførte Arbejde med Bugsering og Isbrydning m. m. fordeler sig saaledes:
Alm. Bugseringer paa Kanal og Fjord ...    60 


Bugseringsindtægten har udgjort 16.360,00 Kr

 Do. med Projektør ..............................           6
Assistance ved Stabelafløbninger o. I.        29
Isbryderdage  .....................................          27

Endvidere er der af de i alt ca. 750 Timer, Damperen har været i Fart, medgaaet ca. 152 Timer til Skiftning og UdIægning af 210 Bøjer.
Frostperioden fra 19. December 1938 til 17.Januar 1939 medførte en Del Is paa Fjorden, saa ,,Sct. Knud" maatte i Virksomhed, men Sejladsen paa Odense var dog paa ingen Maade generet eller vanskeliggjort; ialt har der været brudt Is i 113 Timer.
Der er i Aarets Løb forbrugt 227 Tons Dampkul.

                                          Foto fra "Stockviks" hjemmeside

Det aarlige Eftersyn af Damperen er ,som sidste Aar foretaget paa Svendborg Skibsværft.
Samtidig blev der installeret Radiotelefon i Bugserbaaden, saaledes at der over Lyngby Radio kan føres Samtale med enhver Telefonabonnent. Endvidere kan modtages almindelig Radiofoni, der gengives paa Højttaler. Anlægget leveredes af Ingeniørfirmaet M. P. Pedersen, København, og kostede ca. 1.800 Kr.



Sct.Knud slæber  nybygning nr 79 ”Sommelsdijk” -9,227 ton-  fra Odense stålskibsværft ud gennem kanalen, skibet skulle indsættes mellem Holland og Amerika, men blev opholdt i USA pga krigen og brugt der til bl.a troppetransport. I 1954 forandrede det navn til ”SOMMELSDYK” blev skrottet i1965.

Der er udarbejdet en ny Bugsertakst, som gælder fra 1. April 1939. Den væsentligste ændring er den, at der ikke mere betales Tillæg for Assistering med Projektør.
Motorbaadene ”Falken” og ”Golf”har været anvendt til henholdsvis Bredbeskyttelsesarbejde og Inspektionsture samt til bugsering af smaaskibe m. m.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar